fbpx

Исках просто да споделя нещо, което прочетох в един хубав християнски-блог.

Душевно обвързване/душевни връзки

Душевните връзки са резултат от всяко съединение.

Душевното обвързване или душевните връзки се прилепват във връзка, където двете души са свързани или сплотени заедно и в този смисъл стават едно. Това може да е духовно, емоционално или физически. Има добри/здравословни/святи душевни връзки и лоши/нездравословни/несвяти душевни връзки.

Бог е дал право на обвързване-връзки. – Съпруг/съпруга в брака, родител/дете, братя-сестри, роднини (Битие 2:24, Матей 19:4+). Когато се разрушат чрез смърт, развод или изневяра, нараняването може да бъде сурово.

Нездравословни – сатана е дал право на обвързване-връзки – създадени чрез неморални сексуални действия, клетви(обети)/спогодби/проклятия/заричания и организирани тайни клетви. Сексуалните грехове произвеждат нездравословни духовни и физически душевни връзки, които трябва да бъдат разчупени.

Несексуално обвързване/връзки – Когато един човек доминира над друг по начин, който не е предназначен от Бог. Понякога душевните връзки се развиват с родители, възпитатели, ментори или приятели, от които много се възхищаваме или имаме близки взаимоотношения. Много пъти става въпрос и за взимнозависими взаимоотношения.

Духовно прелюбодейство – Даване на някой друг това, което принадлежи на партньора ни. Даване на съобщения от нашето сърце, дълбоко другарство на някой друг. Когато твоето сърце все още не се е научило да намира своя единствен източник на мъжественост/женственост у твоя съпруг/съпруга. Страстно целуване на някой, който не е твоят партньор. Споделяне на вътрешни съкровени чувства с неподходящ за целта човек.

Последствия от сексуалния грях

1. Блокира Божията любов, която тече между съпруг и съпруга във вярното и свято изразяване на нашата сексуална природа.

2. Неморалността е деструктивна и рано или късно ще извлече цената си. Важи законът за сеене и жънене.

3. Причинява сексуална пристрастеност, проституция, изневери, сексуална злоупотреба, кръвосмешение, хомосексуализъм, S& M, срам, вина и липса на лично достойнство.

4. Неморалността и Святият Дух не могат да стоят заедно. Ако неморалността продължи, Святият Дух ще напусне.

5. В безбожния секс, част от всеки партньор се предава на другия и става част от него. (Вижте пример от 1 Коринтяни 6:16, където Павел говори за тези, които „се свързват” заедно с блудница и стават „една плът” с нея).

6. Получава се верига от обвързване, чрез което хората си влияят, без да знаят чрез живота и личността на тези, с които са правили секс.

7. Безбожните душевни връзки осигуряват възможности всичко от малко по-долу изброеното да се трансформира в демоничност, която да се предава от човек на друг, и двете по време на секс, а също и в последващ момент: духове на тъмнината, склонности към пристрастености (алкохол, дрога, порно и т.н.), всички беззакония, за които той/тя може да е приемник поради грехове на предците си, които са достигнали до него/нея чрез наследствени проклятия (Изход 20:5), както и резултати или следствия от грехове, които самият партньор е извършил като например любителство към окултизъм.

8. Тези, които са правили секс с много различни хора, започват да губят собствената си идентичност. Започват да не знаят кой всъщност са.

Изцеляващата благодат

Добрата новина е, че Бог изпрати Своя Син Исус Христос да умре за нас на кръста, така че да можем да бъдем простени от всеки грях, бил той сексуален или друг, да бъдем измити чрез кръвта на Исус и обновени във взаимоотношенията си с Него чрез силата на Святия Дух. Господ прости на цар Давид и на жената – Витсавее, също. Той ще ти прости (ако искаш) и ще освободи и теб.

Можеш да прочетеш цялата статия тук.


Back to Top