fbpx

Вчера бъркам в пощенската си кутия (да, отвън, понеже не помня откога ключалката заяжда и е на практика неизползваема) и откривам бележка, че ме чака малък пакет. Учудих се, признавам си.  По-късно се досетих за какво може да иде реч 🙂

Та днес, последният (официален ден на семестъра), който започна със силно емотираща изненада, успях след заблехосано пропускане на автобусната спирка и кратка познавателна екскурзия по София да стигна до районната поща, която кой знае защо е толкова на никакво място от къщи. И двадесетина минути преди края на работната седмица си взех пакетчето. Както се бях сетил, това беше книжката, която си бях харесал от акцията на Размишльотини. Сърдечно благодаря! 🙂
Езикът не изглежда много сложен и овъртян (тук вече говоря за книгата), но така или иначе не мисля, че ще мога да я прочета наведнъж цялата. Мислех си да преведа каквото пише на задната корица, но за сега ще се задоволя/-лите само с оригиналния текст.

Ana, una adolescente con vocación de escritora, sospecha que la extraña novela que ha comenzado a escribir podria no ser una fantasia; quizá surge desde una épocaremota o desde otra dimensión. Arlena, única sobrevivnete de un naufragio estrelar, queda varada en un planeta cuyos misterios y riesgos descubrirá gradualmente. Los zhife, seres alados con la capacidad para comunicarse entre sí mediante ondas mentales, emprenden en peligrioso viaje por el Bosque Rojo para escapar de sus enemigos ancestrales. Estos son los tres hilos que se entrecruzan en Fábulas de una abuela extraterrestre, unos de los clásicos indiscutibles de la ciencia ficción hispanoamericana. Su autora, la cubana Daína Chaviano, pone su fértil imaginación al servicio de una novela hipnótica, emocionante y llena de poesia.

В някакъв бъдещ момент, признавам си, и аз замисляма подобно нещо.

П.С. Ще пропусна да коментирам цвета на корицата, поне за сега 😉

Back to Top